Εάν οι κομψές γραμμές, τα γεωμετρικά σχήματα και η ελάχιστη ακαταστασία είναι αυτό που ζητάτε, τότε το μοντέρνο στυλ Mid-Century είναι ο εσωτερικός σας σχεδιασμός. Αυτό το στυλ επιστροφής αγκαλιάζει μικτά υλικά - όπως το ξύλο, το πλαστικό και το μέταλλο - και τα έπιπλα χαμηλού προφίλ με κωνικά πόδια για να δημιουργήσουν μια ματιά που είναι μοντέρνα, αλλά διαχρονική. Μια χρωματική παλέτα του Μεσακού Αιώνα είναι ευέλικτη, ώστε να μπορείτε να την κρατάτε απλή με ουδέτερα χρώματα ή να προσθέτετε φασολάκια πορτοκαλιού κολοκύθας, πράσινου αβοκάντο ή κίτρινου μουστάρδας για να βελτιώσετε το ρετρό vibe.

Ο κόσμος αγωνιζόταν για να εξερευνήσει το διάστημα, ο Elvis Presley και ο Chuck Berry έσκαψαν το ραδιόφωνο, ενώ οι Marilyn Monroe και James Dean χαράζαν την ασημένια οθόνη. Λεπτά πόδια και θρυμματισμένο βελούδο έδωσαν στο σχεδιασμό μια νέα γοητεία που συγκλόνισε τα αστέρια της εποχής. Η δεκαετία του 1950 και η δεκαετία του '60 έφεραν στο προσκήνιο τα μέσα του αιώνα. Ο πόλεμος τελείωσε και ο σχεδιασμός ήταν πιο πρωτοποριακός από ποτέ. Σχεδιαστές και αρχιτέκτονες όπως ο Arne Jacobsen, ο σύζυγος και σύζυγος duo Charles και Ray Eames και ο Verner Panton έβαλαν το σκηνικό με τα απαραίτητα κομμάτια περιόδου.

Το μοντέρνο στυλ του μεσαίου αιώνα χρησιμοποιεί καθαρές γραμμές, γεωμετρικά σχήματα και έπιπλα με κωνικά πόδια για να φέρει μια πιο ζωντανή εμφάνιση στο παραδοσιακό μοντέρνο στυλ. Επίσης ενσωματώνει ξύλινα και τυπωμένα στοιχεία, ενώ εφιστά την προσοχή σε συγκεκριμένα έπιπλα και διακόσμηση. Κομμάτια όπως η καρέκλα Egg, η καρέκλα Eames Lounge και η καρέκλα Panton άλλαξαν αυτό που σήμαινε να έχουν άνετα έπιπλα με αισθητική τελειότητα. Τα εργονομικά έπιπλα και η απλή διακόσμηση ζουν μέσα σε ένα σύγχρονο σπίτι του Μεσαίου Αιώνα. Όχι μόνο τα στοιχεία σχεδιασμού ήταν όμορφα και καλά δομημένα, αλλά δημιούργησαν μια βιώσιμη αίσθηση σε οποιοδήποτε χώρο.