Πώς να επιλέξετε μία καρέκλα γραφείου!

Πώς να επιλέξετε μία καρέκλα γραφείου!

Καταχωρήθηκε από klikareto.com 15/09/2014 15 Σχόλια

Η απασχόληση σε ένα χώρο γραφείου απαιτεί πολύωρη καθιστική στάση σώματος σε μία καρέκλα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο η επιλογή μίας πολυθρόνας γραφείου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πλάτη, τη μέση την σπονδυλική σας στήλη και γενικότερα το σώμα σας.
 
Το πρώτο μέλημα στην οργάνωση ενός εργασιακού χώρου θα πρέπει να είναι η καρέκλα γραφείου καθώς διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην σωματική αλλά και πνευματική υγεία. Δύο αλληλένδετοι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να συνδυαστούν με το προσωπικό σας στυλ και να δημιουργήσετε ένα όμορφο και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον.


Λάβετε επομένως υπόψη σας, τις παρακάτω προδιαγραφές ώστε να μπορείτε να εργαστείτε αναπόσπαστοι, με άνεση και προλαμβάνοντας μελλοντικά προβλήματα:

  • Η πλάτη:

Η πολυθρόνα γραφείου θα πρέπει να διαθέτει μία αναπαυτική και εργονομική πλάτη ώστε να προσφέρει στον εργαζόμενο σωστή στήριξη και στάση σώματος. Αν η πλάτη του καθίσματος είναι ξεχωριστό κομμάτι, θα πρέπει να διαθέτει μηχανισμό για τη ρύθμιση ύψους και γωνίας, ώστε να είναι σε θέση να στηρίξει την  μέση και την φυσική στάση του σώματος. Εάν το κάθισμα είναι ενιαίο τότε θα πρέπει να επιλέξετε πολυθρόνα με μηχανισμό ρύθμισης (ασφαλείας) σε εμπρός και πίσω γωνία, ο οποίος εξασφαλίζει την σταθερότητα της καρέκλας, όταν ο εργαζόμενος βρίσκεται σε κίνηση.

  • Το ύψος:

Κάθε πολυθρόνα γραφείου πρέπει να διαθέτει μηχανισμό για ρύθμιση ύψους του καθίσματος, ώστε να μεταβάλλεται από τον έκαστο χρήστη. Αποτελεί μία σημαντική λειτουργία καθώς η σωστή στάση σώματος επιβάλλει ο εργαζόμενος να πατάει τα πόδια στο έδαφος, ώστε να γίνεται σωστή κυκλοφορία του αίματος και σωστός καταμερισμός του βάρους ώστε να μην «κουράζονται» οι σπόνδυλοι.

  • Το υλικό:

Το υλικό κατασκευής μίας πολυθρόνας γραφείου είναι ένας παράγοντας που δείχνει να συμβάλει ιδιαίτερα στην ψυχολογία του εργαζόμενου, καθώς οι σκληρές επιφάνειες φαίνεται να στρεσάρουν και να κουράζουν τους χρήστες. Ενώ οι πολυθρόνες, οι οποίες είναι με ενισχυμένη επένδυση φαίνεται να δίνουν στο σώμα μία αίσθηση άνεσης και χαλάρωσης.

  • Τα μπράτσα:

Η στήριξη στα μπράτσα του καθίσματος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο καθώς ανακουφίζει τους μύες από το βάρος των ώμων και των χεριών. Το ύψος των μπράτσων θα πρέπει να μετρηθεί με βάση το γραφείο που θα επιλέξετε ώστε να μην φθείρονται στην επιφάνεια τους από αυτό. Επομένως σας προτείνουμε τα μπράτσα να είναι αυξομειούμενα καθ’ ύψος για να προσαρμόζονται στο ύψος του γραφείου καθώς και στο σώμα σας.

  • Το design:

Το design μίας πολυθρόνας γραφείου δεν πρέπει να αποτελεί ένας αυτοτελής παράγοντας για την αγορά της, αλλά ένας σημαντικός παράγοντας ο οποίος θα συμβάλλει στην αγορά της! Όπως είναι φυσικό όλοι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα μοντέρνο και χρωματικά αρμονικό περιβάλλον εργασίας. Όταν αυτό μπορεί να συνδυαστεί με την εργονομία και την λειτουργικότητα, τότε έχουμε βρει την καρέκλα που θα εναρμονιστεί τόσο με το χώρο μας όσο και με τις ανάγκες μας.

Tip: Το κάθισμα είναι σαν το «παπούτσι». Το ίδιο νούμερο δεν ταιριάζει σε όλους, επιλέξτε αυτό που θα ταιριάξει καλύτερα στις ανατομικές σας διαστάσεις, προσφέροντας στον εαυτό σας άνεση , λειτουργικότητα και εργονομία.
 
  Οι προϋποθέσεις επομένως για την επιλογή μίας πολυθρόνας γραφείου είναι πολλές, αξίζει να επενδύσετε σε ποιοτικές και λειτουργικές επιλογές, οι οποίες θα σας προσφέρουν αναπαυτική και ορθή στάση σώματος, εργονομία και λειτουργικότητα. Τα σύγχρονα και μοντέρνα σχέδια που θα συναντήσετε έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα της αγοράς, προσφέροντας design με ποιότητα!

Το klikareto.com σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε τη σωστή καρέκλα γραφείου προσαρμοσμένη στις δικές σας ανάγκες και προτεραιότητες!